Dragon's Lair Fans - Arcade Lifestyle
December 06, 2019, 04:32:52 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: ALS'/DLF' : your daily dose of Arcade Life Style...inside the Dragon's Lair!
 
   Home   Help Search Calendar Gallery Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Marquee Lighting  (Read 2735 times)
simplesi
Member
**
Posts: 173


View Profile
« on: January 24, 2012, 10:37:22 AM »


I'm having problems with fixing the lighting on my Space Invaders Part 2 upright. I have replaced the tube, starter and the ballast... still nothing. Can anyone help me please? What am I doing wrong?

I have made sure that I am using the correct voltage (110v), and bought my ballast from Oliver Starmann in Germany. He's the guy that supplies American Jukebox supplies. Nice guy.

Any help is would be appreciated.

Si
Logged
Superully
ArcadeLifeStyler'
***
Posts: 6273


Southern Part of Germany


View Profile
« Reply #1 on: January 24, 2012, 04:28:15 PM »

are you sure you're feeding 110V into the fixture? have you measured voltages?
Logged

all i need is ... PONG - and a select few others: TOUCH ME, DRAGON'S LAIR, JOUST, ROBOTRON, MR DO, SAN FRANCISCO RUSH THE ROCK!!!
simplesi
Member
**
Posts: 173


View Profile
« Reply #2 on: January 24, 2012, 10:24:57 PM »

I read what was on the old ballast and replaced it. I don't have a multimeter... perhpas I should learn how to use one. What's your advice?
Logged
Superully
ArcadeLifeStyler'
***
Posts: 6273


Southern Part of Germany


View Profile
« Reply #3 on: January 24, 2012, 10:35:50 PM »

defintely get yourself a multimeter and check the voltages. who knows what you are feeding into that lighting fixture ...
Logged

all i need is ... PONG - and a select few others: TOUCH ME, DRAGON'S LAIR, JOUST, ROBOTRON, MR DO, SAN FRANCISCO RUSH THE ROCK!!!
Belike
ArcadeLifeStyler'
***
Posts: 4694


Budapest, Hungary


View Profile
« Reply #4 on: January 24, 2012, 11:18:48 PM »

Yeah, maybe you have a cut or disconnected  wire, you can easily check it with a multimeter.
Logged
simplesi
Member
**
Posts: 173


View Profile
« Reply #5 on: January 24, 2012, 11:29:32 PM »

Will do!

Thank you guys!
Logged
Etienne MacGyver
ArcadeLifeStyler'
***
Posts: 7553


The Netherlands


View Profile
« Reply #6 on: January 25, 2012, 07:30:56 AM »

here a basic guide  Si  Grin

Logged
simplesi
Member
**
Posts: 173


View Profile
« Reply #7 on: January 25, 2012, 08:54:44 AM »

Brilliant Etienne. I like the phrases "it wasn't me" or "it was like that when I got it". Can you guys recommend a multimeter? I don't think I've messed it up by replacing like for like.  Undecided
Logged
Superully
ArcadeLifeStyler'
***
Posts: 6273


Southern Part of Germany


View Profile
« Reply #8 on: January 25, 2012, 12:15:55 PM »

Can you guys recommend a multimeter?

see here! that chinese fluke version is wonderful!!!
Logged

all i need is ... PONG - and a select few others: TOUCH ME, DRAGON'S LAIR, JOUST, ROBOTRON, MR DO, SAN FRANCISCO RUSH THE ROCK!!!
speleo_de
Member
**
Posts: 232


View Profile
« Reply #9 on: January 25, 2012, 02:13:14 PM »

Is the starter confirmed to be suitable for 110V and your wattage?
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!