Author Topic: Monitor Question  (Read 27909 times)

Etienne MacGyver

  • ArcadeLifeStyler'
  • ***
  • Posts: 7611
  • The Netherlands
    • View Profile
Re: Monitor Question
« Reply #45 on: July 02, 2011, 08:24:37 PM »
i was in my mothers house today, and i confirm that the shaky picture is caused by the fan.

i disconnected it to test, and a perfect picture was there.
no more shaking...

i think i will leave it disconnected instide, but place a new fan over the psu..

Belike

  • ArcadeLifeStyler'
  • ***
  • Posts: 4772
  • Budapest, Hungary
    • View Profile
Re: Monitor Question
« Reply #46 on: July 04, 2011, 11:48:18 AM »
It would be nice to figure out what went wrong in these fans, because they originally did not cause tremors, I have some cabs with working original ones and the pic does not shake.
I will try to investigate this. ;)

Etienne MacGyver

  • ArcadeLifeStyler'
  • ***
  • Posts: 7611
  • The Netherlands
    • View Profile
Re: Monitor Question
« Reply #47 on: July 04, 2011, 01:02:01 PM »
i did not check the grounding that andre was speaking about  :oops:

but it sounds plausible that that is the cause..

I did re-route the signalcable from the board to the monitor to check if the interference was caused there, but it was not..
« Last Edit: July 04, 2011, 01:04:28 PM by Etienne »

level42

  • ArcadeLifeStyler'
  • ***
  • Posts: 13555
  • Ridderkerk, arcade capital of Europe !
    • View Profile
    • Arcade 42
Re: Monitor Question
« Reply #48 on: August 10, 2011, 12:53:52 AM »
@Belike, look if there is some capacitor on the fan. That may have gone bad, but I doubt there is one.

Again, the grounding is essential, without grounding the metal shield, you may as well just remove the shield.

Belike

  • ArcadeLifeStyler'
  • ***
  • Posts: 4772
  • Budapest, Hungary
    • View Profile
Re: Monitor Question
« Reply #49 on: August 10, 2011, 09:13:28 AM »
@Belike, look if there is some capacitor on the fan. That may have gone bad, but I doubt there is one.

Again, the grounding is essential, without grounding the metal shield, you may as well just remove the shield.
Thanks André, I will investigate that asap. ;)

Etienne MacGyver

  • ArcadeLifeStyler'
  • ***
  • Posts: 7611
  • The Netherlands
    • View Profile
Re: Monitor Question
« Reply #50 on: August 28, 2011, 09:43:34 PM »
I was dissasembling my CK for transport to eurocade and as i was disconnecting the powerplug i discovered that my cab was connected to a non grounded outlet  :oops:

lets see if the image also whobbles at eurocade where it will be grounded..

Etienne MacGyver

  • ArcadeLifeStyler'
  • ***
  • Posts: 7611
  • The Netherlands
    • View Profile
Re: Monitor Question
« Reply #51 on: September 24, 2011, 09:18:21 AM »
Hey, we're old, but not THAT old.....

I was more thinking of Swedish Chef style .......zis iz ze solery....and ziss iz ze iron.....

taking it back off topic again...

Swedish chef translator

thees is zee sulder, und thees is zee irun.  ;D
« Last Edit: September 24, 2011, 09:20:14 AM by Etienne »