Dragon's Lair Fans - Arcade Lifestyle
July 17, 2018, 03:45:04 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: ALS'/DLF' : your daily dose of Arcade Life Style...inside the Dragon's Lair!
 
   Home   Help Search Calendar Gallery Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 8
  Print  
Author Topic: ::RoadTrip + Project:: DAYTONA USA -> OutRun2 *Da Conversion*  (Read 85862 times)
DarthNuno
Administrator
ArcadeLifeStyler'
*****
Posts: 11555


Singe's castle


View Profile WWW
« on: March 20, 2007, 08:19:30 PM »


Not so far from my place... A Daytona USA Twincab was waiting for me  roll eyes

Too bad... I've no time for the roadtrip, so I ask to ... my wife  Shocked  to bring the cab for me  roll eyes 

Here's my wife's roadtrip  Tongue  :

This is the cab to get :



Fortunately, peoples overthere help my wife ... 



...and Freddy to load the first cab  roll eyes



...heavy stuff isn't it  roll eyes



Ok, the first cab is now at my place :



Ops  confused  There is nobody to help my wife & Freddy to unload the cab  :cry:



...and it starts to rain  :x



Ok, finally Alain (a neighbor) help Freddy to unload the cab  Cool



...and as you can see, not in the Nuno's Lair but in ...our living room  confused  lol



OK, go back to the seller... to catch the second part of the twin  arrow



...and back to home :



This time, impossible to found someone to unload the game  confused

What to do ?! And of course... it's start to rain... once again  oppps



Well Freddy has to go... so before to leave... he protects the cab like this :



OK... I'm coming at this point of the roadtrip  Cool  Cool  Cool

So I see for the first time the cab#1  in the living room  Shocked  Shocked  Shocked



The cab#2 is still on the trailer :



Let's check it :



Ok...not too bad  Cool



Well, I have to found someone to help me now... Great... Cedric,  a neighbor, is ready to unload a game ...once again ( see previous roadtrip  Cheesy  Cheesy  Cheesy ) :



Jesus Christ... it's heavy  shock



Trick to unload such cab from a trailer ... by Cedric & Darth Nuno  lol  lol  lol  :

















 arrow  Inside the Nuno's Lair  Tongue  Tongue  Tongue



Stay Tuned for the Work In Progress  Cool
« Last Edit: December 21, 2008, 08:56:09 AM by DarthNuno » Logged

ANY
Jr. Member
*
Posts: 88



View Profile
« Reply #1 on: March 21, 2007, 12:19:18 AM »

just 2 words

YOU CRAZY
Logged

here is 10 kind of people:
-who can read binary
-all the rest
jomm
Jr. Member
*
Posts: 62


View Profile WWW
« Reply #2 on: March 21, 2007, 05:40:08 PM »

He may be crazy but at least he has the damn thing at home. Cheesy  Cheesy  Cheesy
I hope You'll find some room for it in your gameroom, Darth, those things are really "Big Boys". confused  Cheesy
Logged

God must love crazy people, he made so many of them!!
DarthNuno
Administrator
ArcadeLifeStyler'
*****
Posts: 11555


Singe's castle


View Profile WWW
« Reply #3 on: March 22, 2007, 07:41:58 PM »

Quote from: "ANY"
just 2 words

YOU CRAZY


 Cheesy  Any... please... drop me a mail ... I need to contact you  Cool  Cool  Cool
Logged

DarthNuno
Administrator
ArcadeLifeStyler'
*****
Posts: 11555


Singe's castle


View Profile WWW
« Reply #4 on: March 22, 2007, 07:44:18 PM »

Quote from: "jomm"
He may be crazy but at least he has the damn thing at home. Cheesy  Cheesy  Cheesy
I hope You'll find some room for it in your gameroom, Darth, those things are really "Big Boys". confused  Cheesy


Argh... The gaming room is full now ... and there's still  more games to catch  roll eyes  
Logged

Igorstellar
Jr. Member
*
Posts: 87


View Profile WWW
« Reply #5 on: March 23, 2007, 04:06:40 PM »

OK  BOY
I have checked  the pcb

the PCB is a model 2 !!!!!!  

 Cheesy  Cheesy  be you useful?  Cheesy  Cheesy
Logged
ANY
Jr. Member
*
Posts: 88



View Profile
« Reply #6 on: March 24, 2007, 04:03:39 AM »

Quote from: "DarthNuno"
Quote from: "ANY"
just 2 words

YOU CRAZY


 Cheesy  Any... please... drop me a mail ... I need to contact you  Cool  Cool  Cool


Done i've emailed you webmaster@thissite.com
Logged

here is 10 kind of people:
-who can read binary
-all the rest
DarthNuno
Administrator
ArcadeLifeStyler'
*****
Posts: 11555


Singe's castle


View Profile WWW
« Reply #7 on: March 24, 2007, 10:17:31 AM »

Quote from: "Igorstellar"
OK  BOY
I have checked  the pcb

the PCB is a model 2 !!!!!!  

 Cheesy  Cheesy  be you useful?  Cheesy  Cheesy



 Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Great  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue  Tongue

Have a look at the upcoming Work In Progress... and you'll see why I need it so badly  roll eyes  
Logged

DarthNuno
Administrator
ArcadeLifeStyler'
*****
Posts: 11555


Singe's castle


View Profile WWW
« Reply #8 on: March 24, 2007, 10:40:22 AM »

OK... I know that the twin cabs are not working... it was the deal with the seller  :cry: .

Let's examine the cab#1 :



The cab #2 is already in the Nuno's Lair... I'll examine it later...

Back on cab #1 :

The sideart is in good condition  Smiley



A lot of dust... and some cigarette burns  confused



...original SEGA's wheel :



Oppss... Somebody played with his lighter on the gear box.   :cry:  :



OK, let's check the board :



I can't resist to plug the game... the result is :



 confused  I'm getting the board from the cab#2, plug it in the cab#1  arrow  Same result  confused

OK... first there so many dust on that cab... I can't even seat in it  oppps  Quick clean of it :



Ok, let's see closer that SEGA Model 2 board :



...features :

rom boards :



communication board :



CPU board :



VIDEO board :



Let's remove the chips...



...and clean all the 4 pcb :



...let's wait ... drying time...



Ok, now let's plug everything and  arrow



Same graphic garbages on screen  confused

Now have a look a this VIDEO to see what happens when the cab is booting.

The seller (an arcade professional) said to me that the power supply are perfecly working on both cab... the problem should be in the boards  confused:  confused
Logged

ANY
Jr. Member
*
Posts: 88



View Profile
« Reply #9 on: March 26, 2007, 01:20:06 AM »

Quote from: "DarthNuno"
OK... I know that the twin cabs are not working... it was the deal with the seller  :cry: .

The seller (an arcade professional) said to me that the power supply are perfecly working on both cab... the problem should be in the boards  confused:  confused



Hint:

Try swapping the small board Wink

second hint:
-remove or move the fan to another position


where the cable from the small board to the filter board are there are 2 holes where you can put the fan

Have fun
Logged

here is 10 kind of people:
-who can read binary
-all the rest
arcadefever
Member
**
Posts: 232



View Profile WWW
« Reply #10 on: March 26, 2007, 10:44:42 AM »

confused  "any" why he should move the fan Huh?

i dont get it   confused:
Logged

ANY
Jr. Member
*
Posts: 88



View Profile
« Reply #11 on: March 26, 2007, 11:14:44 PM »

Quote from: "arcadefever"
confused  "any" why he should move the fan Huh?

i dont get it   confused:


I don't know exactly why, but this an official Sega bulletin.
In the orginal position the fan throw a LOT of dust beetwen the cpu and video board, where I live (200 meters from sea) we have a LOT of humidity and over the year i've got some custom chip losing pins, since i've moved the fan the problem disappear...
Logged

here is 10 kind of people:
-who can read binary
-all the rest
arcadefever
Member
**
Posts: 232



View Profile WWW
« Reply #12 on: March 27, 2007, 03:01:17 PM »

wowwwwwwwwwwww....

something i didnt know  shock ....

thanks for that info  Shocked
Logged

DarthNuno
Administrator
ArcadeLifeStyler'
*****
Posts: 11555


Singe's castle


View Profile WWW
« Reply #13 on: March 27, 2007, 09:28:04 PM »

Thanks ANY for your help. I agree I didn't try to swap the small board (I/O board) yet  oppps .. I'll try it asap .

Now see what I already done on board#2 :



All the parts of it :



Ouchh... ton of dust on the communication board  oppps



Let's clean all the pcb from the board #2 :



Let's clean everything... before :



after :



I plug once againe the board #2, very clean now... but still the same graphic garbages on screen

 :cry: :x
Logged

DarthNuno
Administrator
ArcadeLifeStyler'
*****
Posts: 11555


Singe's castle


View Profile WWW
« Reply #14 on: March 30, 2007, 08:31:37 PM »

I'll try now to use the I/O board from cab#2.

Here's the I/O board #1 :



...and the I/O board #2, dust free  Shocked  :



Let's power on... here's the led on the main board :



...same picture...



 confused  Same graphic bug on screen  confused



I try board #1 & board #2 ... still the same result  oppps
Logged

Pages: [1] 2 3 ... 8
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!